Energieffektivisering företag

Vill ni ha stöd och råd kring ert arbete med energieffektivisering på ert företag så är ni välkomna att kontakta oss. Vi kan även göra platsbesök om så önskas.

Hur kan vi hjälpa er?

Har ni gjort en kartläggning och funderar på hur ni ska gå vidare? Eller har ni inte gjort en kartläggning? Vi kan hjälpa er med hur ni kan gå vidare eller börjar, vi hjälper alla företag, oavsett bransch eller storlek.

Genom bland annat Energimyndigheten, Linköpings universitet och Energikontoret Östra Götaland deltar vi i olika projekt som för att hjälpa företag att bli mer effektiva och på sätt spara pengar samt minska koldioxidutsläpp. Hör av er till oss för att höra om det finns några projekt på gång som ni kan delta i.

Nu finns energikartläggningsstödet igen!

Nu finns återigen energikartläggningsstödet som små- och medelstora företag kan söka. Ni kan få som max 50 000 kr eller 50 procent av kostnaden för att göra en energikartläggning. De som kan söka stödet är företag med mer än 300 MWh/år eller lantbruk med mer än 100 djurenheter. Läs mer via länken nedan.

Visste du att..

  • Ett företag kan spara mellan 20 till 40 procent av sin energianvändning bara genom att ändra personalens beteende?
  • Ventilation och belysning är två av de vanligaste ställen där ni kan göra besparingar?
  • Genom att ställa energi- och klimatkrav på era speditörer kan ni effektivisera era godstransporter och på så sätt spara pengar samtidigt som ni ökar företagets miljöprofil?
  • Ni som företag kan söka bidrag för att installera solceller? Läs mer under fliken ”Solenergi”
  • Ni som företag kan söka det nya klimatinvesteringsstödet, ni kan bland annat söka stöd för att installera laddstationer för elbilar. Läs mer via länken "Klimatinvesteringsstöd" nedan.