Samtalsgrupp "I nöd och lust"

För dig som lever tillsammans med en partner som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Är du över 65 år och sammanboende med någon som stämmer in på ovanstående beskrivning? Vill du dela erfarenheter med andra?

Välkommen till samtalsgrupp “I nöd och lust” för dig som lever tillsammans med en partner som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Är du över 65 år och sammanboende med någon som stämmer in på ovanstående beskrivning? Vill du dela erfarenheter med andra? Genom samtal och filmer kommer vi in på frågor som ibland är svåra att prata med andra om. Det samtalet kommer att handla om förändringar från att vara jämbördiga partners till att leva med en partner med omsorgsbehov. Om kärlek, sorg, frustration. Hur ska det bli i framtiden? Hur ska jag orka? Men också om det som ger glädje.

Som deltagare får du en möjlighet att prata med andra i liknande situation, får tillfälle att lyfta det som är tungt, får skratta tillsammans samt får stöd och verktyg att hantera din vardagssituation. Gruppen möts på Kindagård vid 7-8 tillfällen med start hösten 2023. Vi träffas varannan onsdag kl 16-18 och vi startar upp när vi fått lagom antal deltagare. Samtalsledare är anhörigkonsulent i Kinda kommun.

Om du vill anmäla dig eller bara få veta mer om detta är du välkommen att kontakta anhörigkonsulent på telefon 070-516 14 80. Om vi inte kan svara just då så lämna ett meddelande så hör vi av oss.

Varmt välkommen!
Åsa Härnström
Anhörigstöd Kinda kommun