E-tjänst för förskolan

Nya E-tjänster inom förskola och fritidshem

Inom bildningsförvaltningen i Kinda har vi påbörjat en övergång till nya e-tjänster för vårdnadshavare och barn.

Från och med höstterminen 2022 kommer vi gradvis att börja använda systemet Unikum i förskolan och grundskolan.

Genom att byta till Unikum så hoppas vi att vi ska kunna förenkla för vårdnadshavare genom Unikums app ”Unikum Familj”. Appen kan laddas ner där du laddar ner appar. Identifiering sker med Mobilt BankID. Med appen ”Unikum Familj” kommer vårdnadshavare att kunna ta del av sitt barns utbildning i förskolan samt få information om kommande händelser. Du kan även komma åt ovanstående genom att logga in på en dator. Det gör du så här:

  1. Gå in på Unikums sida för inloggning: start.unikum.net
  2. Välj “Andra sätt att logga in”
  3. Välj Kinda kommun

Logga in med hjälp av digital identifiering

E-tjänst för förskola och fritidshem används som tidigare, bland annat för att ansöka om plats, lägga in barns scheman och ändra grund för placering.

Det är viktigt att alla vårdnadshavare registrerar rätt kontaktuppgifter (e-post och mobilnummer). Markera primär på den mail / det mobilnummer dit du vill att information ska skickas.

De kontaktuppgifter som registreras i E-tjänsten förs automatiskt över till systemet Unikum. Kontaktuppgifter kan bara ändras i E-tjänsten, inte i Unikum. Inloggning i E-tjänsten sker med till exempel Mobilt BankID.

Om du vill ansöka om plats och inte är folkbokförd i Kinda kan du göra det under ”E-tjänst för förskola och fritidshem – utan inlogg”.

Behöver du mer information eller hjälp med ovanstående, se kontaktuppgifter nedan.