Kakor (Cookies)

Kinda kommuns hemsida använder kakor. Du som besöker en webbplats som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

En kaka är en liten textfil som lagras på besökarens dator och innehåller information. Kakor används normalt för att förbättra webbplatsen för besökaren. Det finns två typer:

  • Den ena typen sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator. Filen används till exempel för att besökaren lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen.
  • Den andra typen kallas sessionskaka. Under tiden en besökare är inne på en webbsida lagras den temporärt i besökarens dators minne. Sessionskakor försvinner när besökaren stänger sin webbläsare. Ingen personlig information, till exempel e-post eller namn, sparas om besökaren.

På Kinda kommuns webbplats används båda typerna av kakorna.

Stänga av och ta bort kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av kakor i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Allmän information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.

Post- och telestyrelsen

Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området och ger dig mer information om kakor på sin webbplats. Läs mer via länken nedan.

Kinda.se och kindaturism.se

Du hittar de specifika kakorna som finns på vardera sida under rubrikerna till vänster, om du tittar på hemsidan på en mindre skärm så hittar du rubrikerna under den grå utfällningsbara menyn uppe till höger.

Kontakt