Exorlive Go appen!

Nu kan du ta del av Kindas träningsapp helt gratis! Kom igång med träningen med hjälp av Kinda kommuns nya träningsapp för alla. Är du medborgare i Kinda, så får du gratis tillgång till Exorlive Go appen.

Här får du del av hälsofrämjande och förebyggande träning som en del i satsningen i nära vård och omsorg. I appen finns träningsprogram med olika svårighetsgrader, så det finns något som passar alla.

Att träna styrka, motion och balans, äta näringsrik mat och att hålla sig fysiskt aktiv är bästa hälsoförsäkringen för alla. Fysisk träning minskar risken för skador och överbelastningar. Det positiva är att individer kan träna upp sin styrka och balans långt upp i åldrarna. Om du upprätthåller din fysiska styrka och balans har du kommit en bra bit på vägen. Lyckligtvis är det aldrig för sent att börja. Det är viktigt att du tränar efter din egen förmåga, och att du lyssnar på din kropp.

Genom att ladda ner appen via länken nedan får du tillgång till flera olika träningsprogram utifrån din nuvarande situation. Bland annat finns det program för dig som har ett stillasittande arbete eller dig som är senior.

Så här laddar du ner appen

Du behöver en mobiltelefon, dator eller pekskärm och en e-postadress. Behöver du hjälp med att skapa en e-postadress eller att komma igång med appen, är du välkommen till visningslägenheten (läs mer om visningslägenheten i menyn) eller besök digitala verkstaden på våra bibliotek. Först går du till Här skapar du ett konto! (knappen nedanför) skapar en användare och loggar in. Sedan kan du välja att använda exorlive via exorlives hemsida eller ladda ner appen via Appstore eller Google Play och loggar in med ditt användarkonto.

Personuppgifter och användarinformation

När du skapar konto behöver du som användare på egen hand godkänna Exorlives licensvillkor och integritetspolicy. Under länkar nedan hittar du vanliga frågor om hur Exorlive hanterar personuppgifter och användarinformation.

Seniorer

Under modulen seniorer i appen hittar du flera filmer med olika träningsprogram som balansträning och styrka. Träning för styrka och balans är bra för att minska risken för fall. Här presenteras olika träningsfilmer med övningar till musik.

För att komma igång, rekommenderas du att träna minst tre gånger i veckan. Men gärna lite varje dag. Du kan träna genom att se alla filmer i rad eller bara en & en beroende på vad du orkar och vill.

Kom i form på arbetsplatsen

Har du ett stillasittande arbete, där hjärnan ibland får arbeta mer än kroppen? Då kan modulen stillasittande arbete vara ett alternativ för dig och dina kollegor. Här får du träningsfilmer med fokus på muskler som är viktiga att röra på när du sitter mycket still.