Män som utövar våld

Händer det att det blir tjafs hemma? Tappar du fattningen ibland? Har du hotat eller slagit din partner? Funderar du på om ditt beteende är okej?

Våld kan vara många olika saker, det kan handla om att nonchalera den andra, nedvärdera, hota, slå, sparka, agera svartsjukt och kontrollerande, uppträda aggressivt eller använda sexuella kränkningar.
 
Känner du igen dig i något av detta? Du behöver inte vara ensam med dina tankar och funderingar kring vad som hänt och vad som händer nu. Det finns stöd och hjälp att få. Här är några tips till dig:  

  • Kontakta Mansmottagningen mot våld eller en mansjour. Här får du stöd och hjälp med ditt mående och möjlighet att träffa andra i samma situation.
  • Våga prata med någon om dina funderingar, om det du kanske gjort, prata med någon du känner och litar på.
  • Många relationer som innehåller våld tar slut, men om du tror på en fortsättning är det viktigt att veta att det kan ta lång tid att bygga upp ett förtroende igen.
  • Visa att du respekterar din partner och dina barn genom att ta hänsyn till deras mående och behov.

Stöd till män

Om du utsatt någon för våld eller hot, eller kanske själv varit utsatt för våld så finns det stöd och hjälp att få.

Tveka inte att nyttja någon av de stödfunktioner som finns i din närhet. Om du behöver någon att prata med eller någon att fråga om råd, finns ett flertal olika ställen som du kan vända dig till.

Öppettider

Kontakt